Olej z pestek dzikiej róży 30ml

29.00 

Olej z pestek róży jest bogaty w karotenoidy, które wykazują właściwości antyoksydacyjne i odżywcze, do każdego rodzaju skóry, ale przede wszystkim polecamy go cerze z przebarwieniami potrądzikowymi lub bliznami. Wspaniale sprawdza się przy skórze starzejącej się, suchej oraz zmęczonej i szarej.

Na stanie

Kategoria: Tag:

Czysty olej z pestek dzikiej róży to bogactwo i kwintesencja natury! Tłoczony na zimno, nierafinowany zawiera w sobie naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który intensywnie regeneruje tkanki. Olej jest bogaty w karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) , które wykazują właściwości antyoksydacyjne i odżywcze. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (44%), kwasu a-linolenowego (23,5%) i kwasu oleinowego (22,35%). Olej to sprzymierzeniec każdego rodzaju skóry, ale przede wszystkim polecamy go cerze z przebarwieniami potrądzikowymi lub bliznami. Wspaniale sprawdza się przy skórze starzejącej się, suchej oraz zmęczonej i szarej. Ma intensywny czerwono-pomarańczowy kolor, ale nie brudzi i nie brudzi. To dzięki niemu cera przy regularnym stosowaniu, odzyskuje blask i naturalny koloryt.
Olej normalizuje prace gruczołów łojowych, więc polecamy go osobom z problemami przetłuszczającej się i trądzikowej skóry.
INCI: Rosa Canina ( Rosehip) Seed Oil
POJEMNOŚĆ: 30 ml
OPAKOWANIE: Butelka z ciemnego szkła z pipetą
SPOSÓB UŻYCIA: Na oczyszczoną ale wilgotną skórę twarzy i dekoltu nałożyć niewielką ilość oleju. Pozostawić do wchłonięcia. Olejem można wzbogacić swój ulubiony krem lub serum olejowe.

Producent

Mydłostacja

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z pestek dzikiej róży 30ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.