Olej z opuncji figowej

65.00 

Olej z opuncji ma lekką, matową w wykończeniu formułę, świetnie się wchłania, pozostawiając skórę tak aksamitną, że można zwariować. Bogaty w fitosterole, gamma tokoferol i kwasy Omega 6, intensywnie regeneruje i przywraca nawilżenie skórze suchej i podrażnionej.

Na stanie

Organiczny, nierafinowany i zimnotłoczony olej z opuncji kaktusowej.

Mały, ale wariat! 😉 

Jeśli nas już Państwo nieco znają to wiecie, że wolimy taniej niż drożej oraz też prosto i bez zbędnego nadmiaru. I że trzymamy się tych zasad zarówno w pracy jak i w pielęgnacji. Ale teraz zobaczą Państwo anomalię.

Anomalia przybyła do nas już wiele miesięcy temu w postaci maleńkiej próbeczki – kilka mililitrów oleju. Przyjęta została raczej chłodno, z dystansem, ale i z zaciekawieniem.

„Dobra, dawajcie go tu, zobaczymy czym się świat tak zachwyca”. Wydawał się bowiem być złożony nie (jak każdy przyzwoity olej) z kwasów tłuszczowych, ale z przesady. Nieprzyzwoicie wydumany, najdroższy olej świata. Wytłoczenie każdego litra wymaga zebrania niemal pół tony (a tym samym milionów sztuk) nasionek opuncji kaktusowej! Nasionka mozolnie wydobywa się z owoców, a następnie tłoczy metodą „na zimno” aby uzyskać „cudowny eliksir”. Państwo sobie wyobrażają? Czy to naprawdę konieczne?

Widocznie konieczne. Bo opuncja pożarła nam serca i zmusiła do brato, a raczej siostrobójczej, walki o ostatnie kropelki.

Lekka, matowa w wykończeniu, świetnie się wchłania, pozostawiając skórę tak aksamitną, że można zwariować.

Bogata w fitosterole, gamma tokoferol i kwasy Omega 6, intensywnie regeneruje i przywraca nawilżenie skórze suchej i podrażnionej.

Posiada wyjątkowe właściwości immunostymulujące – wspomaga układ odpornościowy skóry, czyniąc ją mniej podatną na wpływ czynników zewnętrznych.

Wspomaga gojenie, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, pomaga w odbudowywaniu i uelastycznianiu naskórka.

Łagodzi pracę gruczołów łojowych i posiada właściwości antybakteryjne – sprawdza się więc w pielęgnacji skóry tłustej, problematycznej i trądzikowej.

Działa antyoksydacyjnie i wygładzająco, stanowiąc naturalną broń do walki ze zmarszczkami.

Uznawana jest za niewywołującą alergii.

Idealna do pielęgnacji cery delikatnej i dojrzałej.

Powyższy produkt jest w 100% naturalny – jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.

Ponieważ nasze kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej prosimy o natychmiastowe zaprzestanie korzystania z produktu i zgłoszenie nam tej reakcji 

Pojemność: 15 ml

Butelka z ciemnego szkła z pipetą

Ingredients (INCI): Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Skład (tłumaczenie): Olej z nasion opuncji figowej 

Kraj pochodzenia: Maroko

Producent

Ministerstwo Dobrego Mydła

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z opuncji figowej”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.